Get Wanderlost

Wanderlost är ett kultur- och konstprojekt som utspelar sig i Kristianstads centrala kvarter. Deltagarna kommer att kunna vandra och röra sig i staden, upptäcka dolda och gömda kulturella spår. Möta nya visuella upplevelser.

Wanderlost kan tolkas som att vandra och gå vilse. Gå vilse i meningen bryta dina vanor, öppna ögonen och se nytt. Få nya intryck. Uppleva staden och dina kvarter på nya sätt genom att vandra genom dem.

Wanderlost är en app där man i sin smarta telefon får ett antal val att röra sig runt i staden.

En video promenad där man kan följa boende i Kristianstad som berättar om sin upplevelse av staden.

Medvandrare som i små grupper tar besökare med in på utställningar, i privata hem och till Wanderlost portaler. Anmäl dig här till vandringarna

Fotoutställningar med fokus på digitalt skapade stadsmiljöer.

Ett ljudlandskap där man kan uppleva hur Kristianstad låter.
Möt digitala och ideala stadsrum.

Allt detta och mer till har vi kallat Portaler, de kommer bestå av drygt tio konst- och kulturupplevelser.

Från ett Virtual Reality rum på Konsthallen och fotoutställning kring icke-platser till ljudinstallation och videovandring.

Som författaren Rebecca Solnit skriver ”Att vandra är ett sätt att skapa världen genom att vara i den.”

Wanderlost är ett kulturprojekt som är en del av EU-projektet People Smart Sculptures, det drivs av Högskolan Kristianstad och Digital Design programmet där Michael Johansson och Thore Soneson arbetar som kursledare och forskare. Fokus i det stora projektet är att på olika sätt sätta människan i centrum för hur vi upplever och skapar kultur, uppmuntra till deltagande och nytänkande med digitala verktyg som en viktig del i projekten.

Preliminär programöversikt finner ni här

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.